Viktoria Karpilovski – VD

Arkitektur & design är identitetsskapande och högkvalitativ – alltid med karaktär.

Vi på VK Arkitektur jobbar med nyproduktion, utveckling och förädling av fastigheter. I detta ryms såväl bostäder och villor som arbetslokaler för företag, organisationer och fastighetsägare.

Våra uppdrag omfattar alla olika sorters arkitektuppdrag: bygglovshandling,  projektering, utredningar, beslutsunderlag, säljmaterial, koncept, form, färg, ljus och inredning.

Flera av projekten är arbetsplatsrelaterade projekt inom kontor och industri där målet är att skapa förutsättningar för identitet, själ, trivsel, effektivitet och arbetsglädje.

VÅR PASSION

En internationell praxis som täcker arkitektur, planering och industridesign inom alla större sektorer, vi blåser liv i byggnader genom vacker form och funktion.

BOSTÄDER 96%
KOMMERSIELLA FASTIGHETER 87%
INDUSTRIELL 93%
INREDNING 93%
PLANERING 98%
DESIGN 67%

Arkitektursyn

God arkitektur är för oss en kombination av funktion, hållbarhet och harmoni. Den  är tillgänglig, en bra arbetsmiljö, ett ekologiskt tänkande, resurshushållning samt att ta tillvara de förutsättningar som plats, budget och program ger.

VÅR FILOSOFI

Vår värdering inom arkitektur ligger i att varje projekt har sin unika historia, plats och förutsättningar. På så sätt bygger vi inte i en viss stil. Ambitionen ligger i att finna den specifika känsla och själ i varje projekt och uttrycka den i arkitekturen.

Plats, funktion, beställarens önskemål ger en form som samtidigt bearbetas för estetik.

Kundens intressen är i centrum. Vi tar hand om kundens önskningar där budget utgör ramarna. Vi erbjuder idéer, kreativitet, engagemang och kompetens.

Vår arkitektur är ett språk som vittnar om helhet mellan form, funktion och estetik.

Kv. Wildmannen